Пловдивският апелативен съд потвърди доживотен затвор за наркоман, изнасилил приятеля си

0
396

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Хасковския окръжен съд, с която подсъдимия Ерол Мюмюн беше осъден на доживотен затвор при първоначален специален режим. Той е бил признат за виновен в това, че на 02. 03. 2013 г. в землището на с. Върбово, общ. Харманли, извършил полово сношение с Калин Димитров, след като го е убил.

Според събраните по делото доказателства е установено, че подсъдимият системно употребявал наркотични вещества. Пострадалият също и се снабдявал с наркотици от Мюмюн. Двамата били в приятели и 01. 03. 2013 г. заедно, като се дрогирали и пили алкохол.

По-късно отишли до язовир в околностите на с. Върбово. От анализа на данните, категорично се подкрепя тезата на обвинението, че подсъдимият насилствено е извършил блудствени действия с пострадалия. След това го пребил жестоко. Вследствие на побоя пострадалият е изпаднал в травматичен шок и безпомощно състояние. Подсъдимият пренесъл пострадалия до водата и потопил тялото му в студената вода, като смятал, че охлаждането ще помогне на пострадалия да се съвземе от нанесения му тежък побой.

От свидетелските показания е установено, че подсъдимият правил опити да окаже помощ на пострадалия, но заедно с това е установено и, че пострадалият е бил безжизнен и не давал признаци на живот. Тези действия по „оказана помощ“ продължили от ранния следобед на 02. 03. 2013 г. до 05:30 ч. сутринта на следващия ден, когато по настояване на други лица, възприели тежкото състояние на пострадалия, подсъдимият откарал тялото на пострадалия в ЦСМП гр. Харманли, където лекарите констатирали смъртта на Димитров.

Установено е по несъмнен начин, че през цялото това време подсъдимият е извършвал с тялото на пострадалия действия, които по-скоро са влошавали неговото положение, въпреки че пострадалият е имал видими и тежки увреждания и не е давал признаци на живот.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред ВКС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук