Пловдив на протест в защита на лекаря, убил крадец

0
1136

Стотици пловдивчани се вдигнаха на протест в подкрепа на д-р Иван Димитров, срещу който прокуратурата повдигна обвинение за убийство, след като е произвел изстрел, довел до смъртта на крадец, влязъл в дома му.

Приятели, колеги лекари и граждани на Пловдив се събраха пред сградата на полицията в града, за да поискат освобождаването на д-р Димитров. Всички са единодушни, че медикът е невинен, а убийството е извършено при самозащита. Според протестиращите лекарят е направил това, което всеки би направил, ако се почувства заплашен за живота си. Местните го описват като добър и етичен човек.

Известният на властите похитител влязъл в къщата на лекаря заедно със свой съучастник. Собственикът ги чул и излязъл да провери какво става, тъй като в съседните стаи спели съпругата и децата му. Тогава крадецът го нападнал с нож и го ранил в крака. Другият бандит побягнал, а докторът стрелял и произвел изстрел, който довел до смъртта на криминално проявеният нападател. По думите на Димитров пистолетът не е негов, а изхвърлен от другия съучастник. По-късно докторът беше задържан за 72 часа по обвинение за убийство.

/bTV

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук