Повтори ли се кошмарът в Кьолн и тази нова година? (СНИМКИ/ВИДЕО)

0
344

Полицията се похвали със зверски мерки за сигурност

При изключителни мерки за сигурност беше посрещната Нова година в Кьолн – градът, който миналата година по това време се прочу със стотиците сексуални нападения, извършени над жени от имигранти по време на тържествата. Тази година на станалия печално известен площад до гарата в града полицията е претърсила стотици мъже с произход от Северна Африка, преди да го допусне до празненството, съобщава „Ройтерс”.

Миналата година бяха подадени стотици жалби от жени, нападнати сексуално и ограбени по време на новогодишните празненства. Преобладаващата част от извършителите се оказаха имигранти от Северна Африка и Арабския свят. В началото властите се опитаха да потулят случаите, но скандалът избухна с пълна сила в медиите и взе оставката на полицейски шефове и предизвика ожесточени критики спрямо политиката на канцлера Меркел към бежанците.

За да се избегне подобен развой на събития, полицията взе извънредни мерки за сигурност.

„Стотици северноафриканци са претърсени на централната гара”, обяви полицията с кратко съобщение в Туитър. Тя показа и снимка на голяма група мъже, чакаща на опашка зад загражденията.

На място бяха поставени и камери за наблюдение, които допълнително да подсигурят безопасността.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук