Погба и Смолинг скриха шампанското на „Манчестър Сити“

"Манчестър Юнайтед" с впечатляващ обрат в градското дерби

0
10920
Снимка: Getty Images

„Манчестър Юнайтед“ направи впечатляващ обрат и победи с 3:2 като гост „Манчестър Сити“ в градското дерби на 33-ия кръг във Висшата лига. Така „червените дяволи“ отложиха празненствата в щаба на „гражданите“, които се нуждаеха от победа, за да станат още днес шампиони на Англия. 

Два гола за успеха на гостите отбеляза Пол Погба, а третото попадение бе дело на Крис Смолинг.

Първото полувреме бе изцяло под диктовката на „Манчестър Сити“. Капитанът на домакините Компани даде аванс на своя тим в 25-ата минута. Той се извиси над всички след ъглов удар и с глава вкара за 1:0. Няколко минути по-късно Гюндоган направи 2:0.

През втората част обаче събитията на терена придобиха коренно различен облик, а тон на щурма на „Юнайтед“ даде постоянно критикуваният Пол Погба. Френският национал вкара два гола за две минути и хвърли в екстаз гостуващите фенове на „Етихад“.

„Червените дяволи” стигнаха до пълен обрат в 69-ата минута. Крис Смолинг бе оставен напълно непокрит в наказателното поле при центриране на Алексис Санчес и от въздуха засече топката във вратата за крайното 3:2.

В края на срещата играчите на „Манчестър Сити“ се хвърлиха в атака и само добрите изяви на Давид де Хеа запазиха резултата непроменен.

„Гражданите“ остават на върха в класирането с 84 точки, докато „Манчестър Юнайтед“ е на втората позиция със 71.

Снимка: Getty Images

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук