Подкрепата за Манолова-Йотова за президентска двойка расте

0
1198

Подкрепата за най-вероятната президентска двойка на БСП – Мая Манолова и Илияна Йотова расте, научи Nbox от свои високопоставени източници в партията. Според тях имената на две от железните дами в левицата са обсъдени от членовете на Изпълнителното бюро на БСП, като нито един от членовете му не се е възпротивил яростно на идеята.

Самият лидер на партията Корнелия Нинова също e била предложена за кандидат-президент, но е отказала. Нинова вече публично обяви, че ако се цели постигане на широка лява коалиция за президентския вот, няма как лидери на отделни партии да бъдат издигнати.

Именно поради тази причина червените са се спрели на Мая Манолова и Илияна Йотова. Омбудсманът се отдръпна от партийната политика през последните месеци, като същевременно успя да спечели много нови привърженици заради социалните инициативи и кампании. Илияна Йотова пък е сред най-уважаваните български депутати в Брюксел, като по план тя трябва да изгради добрия имидж на евентуалната президентска двойка сред западните партньори.

Същевременно нито една от двете силни дами не е в открит конфликт с Георги Първанов и АБВ, което означава, че може да се разчита и на евентуалната тяхна подкрепа за вота.

Nbox се свърза с Илияна Йотова, която обаче не пожела да коментира обсъжданата номинация. Очаква се до месец левицата да бъде готова и с официалното й оповестяване./BIG5

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук