Подпалиха джипа на съдружник на скандалната бизнесдама Надежда Минчева

0
1598

Джип „Нисан Терано“ е бил запален тази нощ в пловдивския квартал „Тракия“. Автомобилът е собственост на бизнесмена Тодор Джаров, който е съдружник на небезизвестната Надежда Минчева. Бизнесдамата влезе в криминалните хроники, след като бе арестувана за даване на подкуп, съобщава TNS.bg.
Пожарът е избухнал около 2 часа сутринта, а съсед подал сигнал на 12. На мястото пристигнала пожарна, която загасила пламъците. Мощният джип обаче е със сериозни щети. При огледа са открити следи от запалителна течност.

Криминалисти от Пето районно разследват палежа. Работи се по няколко версии. Между тях са неуредени финансови отношения и удар от конкурентна фирма.

Това не е първото посегателство върху колата на фирмаджията. Преди две години нисанът осъмнал със срязани гуми. Ден преди да опожарят колата му, Джаров празнувал рождения си ден. „Той е изключително скромен човек. Дори не знаем с какво се занимава“, коментираха негови съседи.

Останките от автомобила са били вдигнати днес сутринта, а мястото, където е горяла колата, е старателно почистено.

Тодор Джаров е собственик на фирма „Конкурент -11- Тодор Джаров“ ЕТ , а също така е съдружник в „Евроконкурент“ заедно с Надежда Минчева. Фирмите се занимават с производство на закуски, хамбургери, сандвичи и други храни. Преди години Джаров бе бенефициент в общинска поръчка и зареждаше голям брой детски градини.

Минчева и бившият кмет на Куклен Костадин Павлов са подсъдими по обвинения за рушвети, търговия с влияние и документни престъпления.

По повдигнатите му обвинения Костадин Павлов го грози затвор от 3 г. до 15 г. и глоба до 25 бона. Надежда Минчева пък е обвинена, че е дала рушветите, за да може фирмата й да спечели обществените поръчки в Куклен.

Минчева е подсъдима и по делото и срещу бившата кметица на район „Централен“ Райна Петрова. Срещу Петрова прокуратурата повдигна две обвинения – за длъжностно престъпление и търговия с влияние. Петрова е осигурявала договори за доставка на хранителни продукти на детските заведения в района на „Надежда 2000”. Договорите са на стойност 1 350 000 лева за периода от май 2012 г. до март 2014 г. Те са осигурявани приоритетно за фирмата на Надежда Минчева. В същия период бизнесдамата е зареждала яслите, градините и кухните с хранителни продукти на по-високи цени с по-лошо качество./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук