Подробности за двата полицейски удара по бандити в Бургас

0
1591

Тикнаха зад решетките седем души

Общо седем бандити са задържани, благодарение на отличната работа на бургаските полицаи. Те неутрализираха две банди, които тормозеха хората по Южното Черноморие. Престъпниците явно са се заселили по морето, но не успяха да изкарат прехраната си за сезона.

Във връзка със зачестилите кражби на вещи и части от леки автомобили, паркирани на неохраняеми паркинги или зони в близост до плажни ивици и къмпинги, разположени на територията на ОДМВР – Бургас, Варна и Добрич, под ръководството на Главния секретар на МВР – Главен комисар Георги Костов с участието на служители от Главна Дирекция „Национална полиция”, служители от ОДМВР – Бургас задържаха непосредствено след извършването на кражба от л.а. „Тойота”, собственост на туристи, почиващи по Южното Черноморие, криминално проявените П.Д,. 33-годишен, З.Д., 35-годишен, З.Д., 40-годишен и С.Д., 40-годишен, всички от Варна, съобщава „Флагман“.

Мъжете се придвижвали с два леки автомобила – „Мерцедес” и „Опел Зафира”, и двата с варненски регистрации, които са спрени в близост до пътен възел „Юг”, на излизане от Бургас в посока Южното Черноморие. В лекия автомобил „Опел Зафира”, ползван от П.Д. и З.Д., са намерени и иззети вещите – предмет на престъпно посегателство от автомобила на туристите / фотоапарат „Никон” и два мобилни телефона/.

Установено е,  че мъжете, чрез специални технически средства / тип „тапа”/ прониквали в купето на набелязания автомобил, като извършвали кражба на намиращите се в него парични средства, ценни вещи и предмети.

Мъжете са задържани за срок от 24 часа. Предстои повдигането на обвинение. По случая е образувано досъдебно производство.

Отново в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас в близост до Младежкия Културен Център в Бургас са задържани криминално проявените : А.М., 39-годишен, Ц.Г., 45-годишен и В.М., 43-годишен, и тримата от София, част от т.нар. „Люлинска група”.

Констатирано е, че мъжете извършвали домови кражби, чрез отключване на входните врати посредством подбран или подправен ключ, отнемайки от жилищата парични суми, златни накити и други ценни вещи.

Задържаните се придвижвали с лек автомобил „Деу Нубира”, със софийска регистрация, в който са открити и иззети : скъпи парфюми, пяна за бръснене, маркови мъжки обувки,  както и парична сума – предмет на извършена по-рано домова кражба от апартамент в к-с „Славейков”.

При извършения личен обиск на А.М. е открита иззета част от парична сума – предмет на престъпление, както и инструменти за отключване на секретни брави на входни врати. Мъжете са привлечени в качеството на обвиняеми и им е наложена постоянна мярка “задържане под стража”.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук