Под обсада! Армията окупира улиците в цяла Великобритания! Очаква се нов атентат?

0
1269
Снимка: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС

Премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че нивото на терористична заплаха в страната е повишено до „критично“ – непосредствена заплаха от терористичен акт, което е най-високата степен, предаде Би Би Си.

По думите й, не е изключено зад взрива в Манчестър, при който загинаха 22-ма души, да стои организирана група.

Мей съобщи, че британската армия се е включила в патрулирането по улиците на градовете в страната.

През целия ден не секваше потокът от хора, които идваха за оставят цветя и да запалят свещи в центъра на Манчестър, където беше извършен терористичният акт, пише нюз.бг.

Снощи около 25 хиляди души се събраха на площада пред кметството, за да изразят своята съпричастност и солидарност.

По-рано шефът на градската полиция Йън Хопкинс съобщи, че извършител на атаката в „Манчестър арена“ е местният жител Салман Абеди.
Припомняме, терористичното нападение беше извършено в края на концерта на поп звездата Ариана Гранде. Според последни данни, жертвите са 22, а ранените – 59.

В. „Телеграф“ съобщи, че Абеди е роден през 1994 г. в Манчестър. Той е едно от четирите деца на семейство либийски бежанци, които дошли във Великобритания, за да избягат от режима на Кадафи.

Отговорността за деянието беше поета от ИДИЛ, но според спецслужбите намесата на джихадистката организация все още не е доказан факт.

Взривът в „Манчестър арена“ се очертава като най-кръвопролитното нападение след атаката в Лондон през 2005 г., при която загинаха над 50 души.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук