Пожарникар №1 Николай Николов пуши пред МС, докато чака Борисов и Рашидов

0
1523

Георги Аргиров

На интересна гледка се натъкна представител на сайта и на в. „Югозападна Топ преса“ при откриването на „Антична Сердика“ в София. Пожарникар №1 главен комисар Николай Николов трескаво пушеше цигара, докато чакаше пред МС началото на официалната церемония по откриването на най-новия музей на София. Явно нервите от неясното бъдеще на пожарната или нетърпението на Николов не издържаха, самата церемония започна с известно закъснение, а борецът срещу пожарите неспокойно кадеше с цигарата си.

Както се знае от години има тотална забрана за пушене на обществени места. Е, районът пред МС може би не попада под забраната за тютюнопушене, но все пак – не е много приятно пожарникар №1 да пали цигара пред МС, докато чака началото на официална церемония, и то в присъствието на камери и фотоапарати.

Както е известно с последните изменения в проектозакона за МВР, предложени от вътрешния министър Румяна Бъчварова се предвижда Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ да се превърне в агенция към министерството. Това среща голям отпор от страна на редови пожарникари. Така погледнато поведението на главен комисар Николов може би е обяснимо. Въпреки това едва ли е удачно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук