ПОКЪРТИТЕЛНА ИЗПОВЕД! Българин, чиято дъщеря се самоубива заради „Син кит“, разказва потресаващи неща…

0
17475

Опасната игра „Син кит“, която увлича и погубва десетки млади хора по света, е почернила и семейството на български емигранти в САЩ. 16-годишно момиче (да я наречем Мария) слага край на живота си заради смъртоносната игра. Пред Нова телевизия се осмелява да говори бащата. Майката все още няма сили.

Бащата от 8 години е разведен със съпругата си. Но това не е повлияло на отношенията с децата му. Описва дъщеря си като талантлив артист, чиято дарба да рисува е успяла умело да прикрие дълбоко пазени тайни в картините й.

„Винаги е имало любов. Казвал съм й – обичам те толкова много и за теб съм готов да умра. А тя ми казва: „Знам, тате“, разказва мъжът.

„През последно време беше трудно да се комуникира с нея. Отговаряше с „да“ или „не“. Опитвах се да говоря с нея – да я питам какво мисли за живота. „Ами какво е животът – раждаш се и умираш“, ми отговаряше тя“, споделя през сълзи бащата.

Покрусеният мъж призовава всички хора да бъдат бдителни за своите деца. „Червената лампичка за родителите – ако видят промяна в държанието на децата си. Ако изчезне усмивката им, ако се затворят“, съветва почерненият баща.

„Всяко лято последните няколко години се занимавах с нея да учим български. Три дена преди да се случи това, разбрах, че тя може и да чете на руски“, казва още мъжът.

По-късно близките й откриват писма, написани на руски и портрет на 17-годишната Рина Паленкова от Русия. Нейното сбогом-селфи, преди да се самоубие, стана най-споделяната снимка в руската социална мрежа през ноември 2015 г. Това е първият случай, който отключи спекулациите около опасната онлайн игра и оттогава се заговори за „Син кит”.

Допуска се, че момичето се е свързало с руски последователи на фаталната игра. Смъртоносната рулетка е с корени от Русия. Тамошните гурута дават наставления за самонараняване. А последното е „Срещни се със Синия кит“, което означава „Самоубий се“. Филип Будейкин, създателят на смъртоносната игра в Русия, в момента е в ареста. Той нарича своите жертви „биологичен отпадък“ и се смята за месия, твърдейки, че така „ще прочисти обществото“.

На 1 юни, Деня на детето, властите в Джорджия разбират, че Мария се е самоубила. Това е първият случай на самоубийство на дете в щата, свързан с играта „Син кит“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук