Покъртителна история! Баща едва не загуби детето си заради грипа!

0
1200

По време на сезона на простудите и грипа, родителите са свикнали да виждат децата си с постоянно течащ нос и може би дори с периодична кашлица, съобщава „Петел“. Но родителите на новородени могат да се сблъскат с тези състояния по всяко време на годината.

Пожелал анонимност баща, решава да сподели своята история в социалните мрежи, след като малката му дъщеричка почти губи битката със смъртта.

„Искам да ви запозная с моя малък боец. Преди 3 седмици дъщеря ми бе приета в болница с вирусен менингит. В началото я прецениха като по-лек случай. Няколко дни по-късно тя беше на косъм от смъртта, мислихме, че ще изгубим битката за живота й“, пише той.

След като момиченцето е прието в най-близката болница, състоянието му се влошава. Лекарите преценяват, че е по-добре малката пациентка да се премести в друга болница. „Веднага след като педиатричният екип пристигна в болницата, за да я вземе, тя изпадна в безсъзнание. Веднага я сложиха на изкуствено дишане. Оказа се, че малката се бори с тежка пневмония, вследствие на вирус. Белите й дробове бяха засегнати сериозно. Излишно е да казвам, че не знаех какво ще стане с детето ми цяла седмица”, коментира таткото.

Респираторният синцитиален вирус често е неразличим от типична простуда, като за седмица – две организма успява да се пребори с него. При бебета и възрастните хора, обаче, може да доведе до по-сериозни здравословни проблеми, включително бронхит и пневмония. Заразата за малко не коствала живота на малкото момиченце.

И все пак, могат да се предприемат мерки, за да се предотврати разпространението на болестта. Те са съвсем прости, като например, когато кихаме да слагаме ръка пред устата, а след това да си мием ръцете. Този прост навик може да предотврати заразяването на околните.

Бащата, който споделя своята история, отбелязва колко горд е с дъщеричката си, като с „малък боец“, който е преживял толкова ранна възраст. Въпреки че той не каза как точно дъщеря му се е заразила с вируса, завършва поста си със следния извод: „RSV не е шега! Не знаех много за него, докато преди броени дни той едва не прекърши живота на дъщеря ми. Моля, не забравяйте да измиете ръцете си преди да докоснете децата си.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук