Покъртително! Цветар е мишена на „Ислямска държава“

0
1340

Британски цветар се оказа мишена на организацията Ислямска държава, съобщава електронното издание Слейт. „Мюсюлманите, които живеят в земите на неверниците, трябва да си спомнят, че убийството на тези неверници е форма на отдаване на почит на Аллах. Сред тези неверници се включват и бизнесменът, който отива на работа с такси, и младежите, които спортуват в парковете, и старецът, който чака на опашка за сандвич“ гласи ново послание, пише БТА.
„Дори пролятата на улицата кръв на продавач на цветя може да всее ужас в сърцата на неверниците“ – пише още в него.

Към него имаше снимка на цветар и това се оказа 64-годишният британец Стивън Лейланд от село Олдърли Едж в графство Чешър в Англия. Той призна, че е бил шокиран от това. Лейланд добави, че имал навика да обслужва заможни клиенти като Дейвид Бекъм или съпруги на футболисти, а не да се безпокои за действията на ИД.

Британски агенти от службите за борба с тероризма смятат, че снимката на Лейланд е попаднала в списанието на ИД случайно и че е била свалена от интернет.
Новото издание на ИД се появи на 5 септември. То се издава на осем езика – английски, турски, уйгурски, пощунски, руски, индонезийски, френски и немски, което означава, че ИД разчита много на това ново списание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук