Полицаите пак готвят национален протест срещу орязването на социални придобивки

0
902

Имаме решение за национален протест на полицаите между разглеждането на първо и второ четене на законопроекта за промени в Закона за МВР. Това обяви председателят на СФСМВР Валентин Попов пред „Фокус“.

По думите му, ако до този момент някои от недоразуменията в проекта не бъдат коригирани, ще има протест. Попов посочи, че най-вероятно организациите на СФСМВР ще започнат предупредителни протестни действия.

Според синдикалния лидер липсват мотиви за предложените промени. „Можете да отворите мотивите към законопроекта в сайта на Народното събрание и ще се убедите, че за редуциране на обезщетенията при напускане или за намаляването на отпуските, няма абсолютно никакъв мотив. Това не е начинът да се пишат и да се приемат закони. Неизбежно е в такива случаи, след като не сме се разбрали разговаряйки, да прибегнем към други форми”, каза той и добави, че има и решение на СФСМВР да останат в непрекъснат протест до започване на наистина реална реформа в МВР.

„Отново се правят неща набързо, пишат се законопроекти на коляно. Нарича се реформа нещо, което дори не напомня реална реформа и ако продължават нещата да вървят по този начин, българските граждани едва ли ще могат да се радват на достатъчно високи нива на сигурност”, каза още Валентин Попов./Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук