Полицаи спряха масов бой в ромската махала на Карлово

Сигналът за случващото се постъпил на 112 около 20 часа в четвъртък вечерта

0
1322
Снимка: monitor.bg

Униформени от Специализираните полицейски сили в Пловдив спряха масов бой в ромската махала на Карлово. Служителите на реда са предотвратили разрастването на скандал между две фамилии от ул. „Божур” в квартала, съобщиха от полицията в Пловдив.

Сигналът за случващото се постъпил на 112 около 20 часа в четвъртък вечерта. Скарали се люто две семейства, които живеят в къщи на калкан на улицата в махалата. Насочените веднага към мястото екипи на районното управление и пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“ заварили около 20 души да се замерят взаимно с камъни пред погледите на един куп техни съседи.

Полицаите от Пловдив реагирали бързо и масовото сбиване било предотвратено, без да има сериозни последици. Шестима от подбудителите на конфликта, по трима мъже от всяко семейство на възраст между 24 и 41 години, са били задържани в полицейския арест за едно денонощие. Образувани са две бързи производства по чл. 325 от НК.

Други 8 участници били предупредени с писмени протоколи по чл. 65 от ЗМВР, а на един е съставен акт по Закона за българските лични документи. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Карлово.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук