Полицейски шеф е загинал при тежката катастрофа на АМ „Хемус“ край Шумен СНИМКА

0
2841

Съпругата и синът му са откарани в тежко състояние в болница, автомобилът, в който е пътувал със семейството си, е бил пометен от румънски автобус

Началникът на РУ-Ветово главен инспектор Станислав Станчев е загиналият в тежката катастрофа на автомагистрала „Хемус“, информира rusemedia.com

Автомобилът, в който е пътувал със семейството си, е бил пометен от румънски автобус. Съпругата и синът на полицейския шеф са откарани в тежко състояние в болницата в Шумен.

Инцидентът е станал малко след 17 часа край бензиностанция до пътен възел „Каспичан“ в посока Шумен. Румънският автобус „Сетра“ е излязъл от бензиностанцията и се е включил в магистралата, без да изчака лекия автомобил „Рено“ на главния път. Колата не е имала шанс да избегне автобуса и е последвал жесток удар.

На място са били изпратени екипи на полицията и пожарната от Шумен и Нови пазар, както и линейки на Центъра за спешна медицинска помощ. 42-годишният Станислав Станчев е загинал на място, а 36-годишната му съпруга и 10-годишният им син са откарани в МБАЛ – Шумен. Те са настанени в интензивното отделение с опасност за живота.

Водачът на автобуса е тестван за алкохол и наркотични вещества, като пробите му са отрицателни.

Трагичната новина за смъртта на главен инспектор Станислав Станчев, който имаше безупречна репутация на полицай-професионалист, ерудиран и добър човек, потресе колегите му от Русе, както и жителите на Ветово.

Той бе назначен за началник на РУ-Ветово на 12 февруари 2018 г. , като преди това е бил началник на група „Криминална полиция“ към РУ-Ветово.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук