Полицията вече има заподозрени за банковия грабеж в столичния квартал „Люлин”

0
655

PoliceПолицията вече има заподозрени за банковия грабеж в столичния кв. “Люлин”. Дръзкото нападение на клон на Булбанк бе извършено към 18,20 ч във вторник. Въоръжените и маскирани грабители задигнаха 170 000 лева, събрани в чували и подготвени за изнасяне от охранители с инкасо автомобил, припомня „Труд”.

“Има насоки кои хора стоят зад грабежа. Отнася се за люлинска банда”, казаха вчера криминалисти. Бандитите използвали скъп сив джип, чийто стъкла били изцяло затъмнени. Автомобилът бил откраднат в края на декември миналата година.

Четирима от бандитите влезли в банката, а шофьор ги чакал на поляна до сградата. При бягството джипът се ударил в камък при излизането на близкия булевард.

“При влизането в банката четиримата действат много спокойно и хладнокръвно. Затова предполагаме, че те имат зад гърба си и други подобни грабежи. Вероятно преди това са се занимавали с разбиване на каси. Имат подготовка”, казаха криминалисти. Според тях в София има 3-4 такива банди. Те дълго време подготвят ударите си и атакуват само ако са сигурни, че плячката им ще е голяма.

Полицията продължава да издирва и тримата бандити, които с пушка опитаха да ограбят заложна къща в столичния кв. “Красна поляна”. Има съмнения, че групата е замесена и в друг въоръжен грабеж в София, който бил извършен по идентичен начин.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук