Полицията проверява треньор по джудо за секстормоз

0
572

Софийска районна прокуратура разпореди на Столичната полиция да извърши проверка дали треньор по джудо в Спортното училище в София системно е блудствал с ученички, съобщиха от държавното обвинение. Полицаите имат 30-дневен срок, след който трябва да докладват в СРП за преценка има ли достатъчно данни за започване на досъдебно производство.

Новината за скандалното поведение на 65-годишния треньор по джудо Симеон Ценев бе разпространена първо в медиите, от което прокуратурата се е самосезирала. Момичета между 13 и 15 г. обвиняват Ценев, че е блудствал с тях месеци наред, в някои случаи и в продължение на година. Едно от девойчетата дори твърдяло, че е било изнасилено. Дълго време ученичките били изплашени и се срамували да разкажат какво им се случва. Треньорът им пък ги заплашвал, че ако разкажат на някого, ще бъдат изключени от училище.

Извращенията ставали зад стените на спортен клуб „ЦСКА джудо и самбо“ в София. Жертвите са ученички в Спортното училище. Според твърденията на момичетата сексуалният тормоз започнал с бащински прегръдки и целувки и обещания за европейски и световни титли. Те избрали Ценев за треньор, защото бил легенда в спортните среди, с опит над 30 години, някога начело на националния отбор по джудо.

Треньорът се интересувал подробно от личния живот на ученичките и така успявал да ги манипулира. Според момичетата особено внимание оказвал на онези, които са на пансион и са далеч от родителите си. Децата му вярвали до миналата година, когато започнал да блудства с тях. Възползвал се, докато ги масажирал след тренировки. Гаврите ставали по време на спортни лагери и в треньорския кабинет до залата по джудо в комплекс „Червено знаме“. Момичетата се страхували и срамували да разкажат какво се случна, но едно от тях проговорило през декември м.г. пред родителите си.

Треньорът Симеон Ценев отхвърля всички обвинения. Според неговата версия той е натоварил прекалено много талантливите състезателки, които не издържали и решили да се отърват от него./Монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук