Помните ли тези три момиченца? Вижте в какво са се превърнали сега! (СНИМКИ)

0
1506

През 2014 година снимката на тези три момиченце, които се борят с рака, обиколи света и трогна стотици хора. Сега, след три трудни години, децата се снимаха отново в същата поза. Новата фотография няма как да не ви зарадва – момиченцата са вече здрави! Идеята да пресъздаде снимка, която да покаже как децата се борят с рака, хрумнала на фотографката Лора Скантлинг от Оклахома.

„Тази ужасна болест докосна и мен – от рак умряха баща ми и синът на моя приятелка. Исках да направя нещо много емоционално – фотография, която да говори сама за себе си“, разказва тя.

Лора решила да напише във Фейсбук статус, в който разказва, че търси за снимки болни от рак момиченца. Така се срещнали Райли (6 г.), Ейнсли (7 г.) и Райън (9 г.). Преди това децата не се познавали, свързвала ги само борбата с тежката болест. По време на снимките момиченцата точно преминавали през химиотерапия и нямали коси. На трогателната снимка децата се прегръщат, лицата им са бледи и едвам, едвам загатват усмивки.

„Снимката изпълни предназначението си. Стана символ на борбата за излекуване и мотивира много възрастни пациенти“, казва Лора. След фотосесията децата станали много добри приятелки и така решили да направят отново след три години същата снимка, но този път – вече преборили болестта. Посланието й е – да, това е много страшна болест, но тя може да бъде победена!

Превод БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук