Помощ! „Свидетели на Йехова” ми откраднаха къщата

0
1418

Пенсията ми е 207 лв., нямам пари за адвокат

Обръщам се към всички добри хора: помогнете! Аз съм на 83 години, пенсионерка от Варна. Съпругът и синът ми починаха и сега съм съвсем сама в старата ни къща в центъра на града.

От известно време около мен се завъртяха двама младежи – много симпатични момчета на около 25 години. Казаха, че са от някаква организация, която така и не запомних. Взеха да ми носят вкъщи плодове и книги. На 8 март пък – кутия шоколадови бонбони и един зюмбюл – къде ти такава почит към една грохнала баба! Сърцето ми се разтвори за тези сладкодумни деца. Всеки ден ги чаках с нетърпение да дойдат. Не си зададох въпроса по каква причина ме посещават сигурно защото ми беше приятна тяхната грижа.

Но се разболях от грип и останах в леглото. Точно тогава ми донесоха някаква папка с бумаги и ме уговориха да ги подпиша. Помислих, че се отчитат за дребните харчове около мене. Едва по-късно разбрах, че не е така. Комшия ми обясни, че младежите, които изведнъж изчезнаха, са от сектата „Свидетелите на Йехова”. А аз доверчиво съм им подписала генерално пълномощно за продажба на къщата. Така че тя вече не е моя. Живея с пенсия 207 лв., едва си плащам лекарствата. Нямам пари за адвокат. А и май вече е късно. Какво да правя?/ретро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук