Пореден мениджър, свързан с „Газпром“, загина мистериозно

0
76

Генералният директор на курорта „Красная поляна“, конкурент на курортите „Газпром“ и „Роза хутор“ край Сочи Андрей Круковски е издъхнал след инцидент край Аципсинската крепост

Генералният директор на принадлежащия на „Газпром“ курорт „Красная поляна“ край Сочи Андрей Круковски е загинал. Това се е случило след падане по туристическата пътека към Ачипсиската крепост

„Генералният директор на курорта „Красная поляна“ Андрей Алексеевич Круковски трагично загина. Той обичаше планините и намираше мир в тях. Трагедията се случила на път за Аципсинская крепост“.

Той е получил наранявания, несъвместими с живота при падане от скала. Тази пътека се намира в село Естосадок, до долния клъстер на курорта.

Интересно, че буквално отвъд реката има два курорта на конкуренти на „Красная поляна“ – „Роза Хутор“ и „Газпром“, пише sport-express.ru.

Днес в „Красная поляна“ ще се сбогуват с Круковски в курорта, който той ръководи в продължение на три години.

37-годишният мъж е откаран в болница и е починал от нараняванията си в неделя.

Смъртта на топ мениджъра на държавната компания беше потвърдена от пресслужбата на курорта, който Круковски оглавява от 2019 г. „Красная поляна“ е един от най-известните ски курорти в Русия. През 2014 г. беше част от олимпийския комплекс на Зимните игри в Сочи.

Обстоятелствата около смъртта на Круковски сега трябва да бъдат разследвани от следователите. Те вече са планирали аутопсия, предават източници от разследването въз основа на доклади на Следствения комитет на територията на Краснодарски край.

Андрей Круковски завършва с отличие Московския институт по икономика, политика и право през 2006 г. Има докторска степен по икономика. През 2019 г. завършва образователната програма на Executive Education в London Business School.

Серия от мистериозни смъртни случаи сред руски олигарси

През годините 2001-2014 заема ръководни позиции в частния сектор. През 2015 г. започва работа в курорта „Красная поляна“, а четири години по-късно става негов директор.

Черна серия

Това е пореден висш руски мениджър на известна компания, който загива при странни обстоятелства.

Изпълнителен директор на „Газпром“ също трагично загина тази година. През април тленните останки на Владислав Аваев, бивш вицепрезидент на „Газпромбанк“, съпругата и дъщеря му бяха открити в апартамент в Москва.

Всички те бяха застреляни и руската полиция първоначално предположи, че Авайев е застрелял съпругата и дъщеря си и след това се е самоубил.

В същото време испанската полиция откри останките на руския милионер Сергей Протосения и съпругата и дъщеря му, които бяха наели къща в испанския курорт Лорет де Мар.

Превод и редакция: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук