Поредна акция срещу купен вот във Варненско

0
41

Поредна акция срещу купен вот във Варненско, съобщиха от ОД на МВР.

Полицейските действия са осъществени на територията на общините Суворово и Девня. В рамките на акцията са проверени 484 лица, 332 автомобила и пет заложни къщи.

Задържани са 19 души от криминалния контингент, профилактирани са други 25 лица, съставени са 8 акта и 35 фиша по Закона за движение по пътищата.

Съставени са 22 протокола по чл.167 от НК – „Престъпления против политическите права на гражданите“. Образувано е досъдебно производство за нападение над 83-годишна жена.

Сигналът за извършеното престъпление е получен сутринта – непознати насила са отнели от жертвата си 1 300 лв, два мобилни телефона и лична карта.

Извършителите – двама мъже на 31 и 37 години с криминални регистрации за кражби и осъждани, са задържани. Започнати са и  други досъдебни производства: един – за домашно насилие, един – за притежание на наркотици, два – за управление на МПС след употреба на наркотици, един – за нерагламентирано присъединяване към водопреносната мрежа, един – за имотна облага с цел склоняване към гласуване за определена политическа партия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук