Поредно шоу: Прокуратурата ще разпитва Делян Пеевски във вторник

0
697

Цацаров продължава да се ослушва за призоваването на шоумена на мутрите Слави Трифонов и на олигарха Иво Прокопиев!

В отговор на официално запитване на Bnews градският прокурор на София Христо Динев нито е потвърдил, нито е отрекъл изтеклата информаци.

Прави впечатление спешното задействане на обвинението спрямо Пеевски, след като вчера главният прокурор Сотир Цацаров допусна в ефира на Нова евентуален разпит на депутата от ДПС. Това е пореден разпит на бившия шеф на ДАНС. Предишните бяха по твърдения на обвиняемия и забягнал бивш банкер Цветан Василев.

BNews допълва, че не разполага с информация прокуратурата или ДАНС да планират привикване на шоумена Слави Трифонов, който бе замесен в зловещ скандал, след като отправи заплахи за убийство към издателя Недялко Недялков. Вчера депутатът и издателят коментираха, че прокуратурата подлага на тормоз Пеевски за разлика от други персони като Трифонов и скандалния бизнесмен Иво Прокопиев.

От прокуратурата са извикали Пеевски като свидетел и очакват той да се яви и да отговори на поставените му въпроси. Имунитетът на депутата от партията на Доган не е поставен под въпрос. Наскоро прокуратурата прекрати проверката си срещу Пеевски по сигнал на Протестна мрежа поради липса на данни за извършени престъпления и данъчни нарушения.

ВСС отказа да се занимава със записите на двете „каки“ Янева и Ченалова, но според медийни експерти привикването на Пеевски по твърдения на втората гарантира пищно шоу и дим, с който да се разсее негативния евродоклад за България. Не е ясно ще има ли и други разпитани замесени лица по твърденията на Ченалова в Шоуто на Дългия, сред които Цацаров и бившият вътрешен министър и вицелидер на ГЕРБ Цветан Цветанов.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук