Последна информация! Ново кърваво покушение срещу много известен бизнесмен в България! Първи снимки от мястото!

0
1824

Кървавият инцидент със зам.-изпълнителния директор на металургичния завод Промет стийл Артем Караватий става все по-мистериозен като мотив за нападение, както и по отношение на разследването, съобщава „Флагман“.

Покушението стана снощи в 19:30 ч. на открития общински паркинг на ул. „Гурко“. Подчертаваме, че този обект е със солидна жива охрана и достатъчно камери с висока резолюция, разположени както при КПП-то, така и в крайните ъгли на очертанията му.

„Не знам нищо да се е случвало при вчерашните смени, аз застъпих в 07:00 ч. сутринта и никой нищо не ми е казвал“, заяви пред Флагман.бг дежурният охранител на Общината – висок, добре сложен мъж, около 30-годишен, който обаче нямаше бадж.

Той отказа да се легитимира. Охранителят изглеждаше твърде спокоен. Най-малкото той трябваше да има информация, че са свалени видеозаписи от нападението над Караватий. Съпругата на пострадалия – Валерия Караватия твърди, че той е бил атакуван от двамата маскирани мъже с ножове в осветената част – близо до централната будка на охраната. След оттеглянето на биячите мъжът й останал безпомощен на земята – в локва кръв. Украинското семейство живее у нас от доста години. И двамата владеят перфектно български език. Живеят в непосредствена близост до паркинга. Караватия отказа да вкара яснота дали съпругът й и охраната на паркинга са викали бърза помощ.

Семейството живее в нова жилищна кооперация на ул. „Михаил Герджиков“ – срещу самия паркинг

Семейството живее на ул. „Михаил Герджиков“ – на неповече от 200 метра от мястото. Наш екип пристигна в дома им, за да разговаря с г-жа Караватия, но тя отказа повече информация. От вътрешността на апартамента доловихме мъжки глас, който забраняваше на жената да дава повече обяснения.

Според нас Караватий към момента се намира в дома си. От ОД на МВР-Бургас все още няма информация дали работят по разкриването на похитителите. Днес, около обед, паркингът е препълнен с автомобили и дори да има кърваво петно от снощи, то не може да бъде видяно от екипа ни, тъй като всички места около будката са заети. Подчертаваме, че Караватий не е бил ограбен – целта е била да бъде сплашен и наранен. Но дали биячите са отнесли телефона му или апаратът е паднал близо до колата му и е откраднат от друг впоследствие – остава загадка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук