Постигна целта си! Валя Балканска надви търговците на Рожен!

0
1825

Легендарната народна певица Валя Балканска победи търговците, превзели събора в Рожен. Днес след вопъла й, че повече няма да стъпи на събитието заради комерсиализирането му, организаторите обявиха, че са си взрели бележка и догодина ще укорят ръста на цените, пише „България днес“.
Вдигна се много негативен шум. Ще вземем мерки догодина цените да бъдат вкарани в разумни граници“, каза Симеон Караколев, един от основните организатори на събота в Рожен в този му вид. Той е разговарял с Балканска и не иска да влиза в словесни престрелки с нея. Пред него певицата е повторила тезата си, че съборът трябва да се прави от родопчани, а не от външни хора.

„Родопите да не са някаква автономия. Съборът е на всички българи“, каза Караколев, който е търговец и организира събитието през 2015 г. след близо деветгодишното прекъсване.

Той припомни, че през 2000 г. и 2006 г. съборът също се правил от неродопчани. Мястото на събитието е съставено от частни терени, които се отдават под наем от собствениците за дните на провеждането на събота. Преди е имало конфликти за места за паркиране, тъй като собственици на своя глава са събирали по 10-15 лева на кола. Сега престоят на автомобили е напълно безплатен, тъй като организаторите са се договорили със собствениците предварително./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук