Потоп! Река заплашва да залее шосето за Митиново

0
1403

Река Порой, която минава близо до петричкото село Митиново, достигна критичната си точка от обилните валежи през последното денонощие.Водата е достигнала нивото на моста, а на места е преляла в обработваемите земи, съобщава struma.bg.„Следя постоянно нивото не само на тази река, но и на останалите две и докладвам в общината. Надявам се да спре продължителният проливен дъжд, за да няма сериозни проблеми“, казва кметът на Митиново Венцислав Георгиев.

В река Порой се стичат водите от каналите в полето, както и от преливника на язовира. Другите две реки, които преминават покрай селото – Езерница и Струмешница, все още не са достигнали критична точка и няма опасност да прелеят, поне до ранния следобед вчера.

Кметът припомни, че чакълираните улици в Митиново по традиция се свличат при обилни дъждове, но хората вече са свикнали с това. Основната опасност е откъм главния път, който е под реален риск от заливане, и така може да се откъсне селото.

Практически кметът Венцислав Георгиев се е превърнал в денонощен дежурен и докладва за опасността. Той успокоява, че поне мястото, на което дигата на река Езерница поддаде преди около месец, вече е укрепено и издържа на този етап, а това е една грижа по-малко./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук