събота, май 4, 2024
Google search engine
дом Топ Почти 1,5 млн. лв. годишно в „Пирогов“ заплащат за извънреден труд

Почти 1,5 млн. лв. годишно в „Пирогов“ заплащат за извънреден труд

0
1300

Почти 1,5 млн. лева годишно се заплаща за извънреден труд. Това съобщи на извънреден брифинг изпълнителният директор на „Н. Пирогов“ проф. Асен Балтов. Брифингът бе малко след като от Министерството изпратиха до медиите основните точки на оздравителния план за Института за спешна помощ, от „Пирогов“.

Според шефа на „Пирогов“ в болницата работят 2150 души, от които около 120 са заети в администрацията.

Оставащите 550 щата се попълват чрез допълнителен труд от персонала, уточни шефът на болницата. По думите му за последните 30-40 години от „Пирогов“ нямат промяна в структурата.

Няма да има намаление на заплатите, нито съкращения на персонала, увери Балтов. С окрупняването, предложено в плана на Здравното министерство, ще се постигне желания ефект на поддържане нивото на медицинските стандарти.

Припомняме, на 16 март 2018 г. от прокуратурата обявиха, че започват проверка срещу „Пирогов“ и още шест болници. От Института за спешна медицинска помощ заявиха, че ще съдействат изцяло на държавното обвинение.

Прокурорите от Върховната касационна прокуратура са образували другите шест досъдебни производства на болничните заведения. Това са МБАЛ-Попово, УМБАЛ-Бургас, МБАЛ-Благоевград, МБАЛ-Русе и МБАЛ „Д-р Черкезов“ -Велико Търново и МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“-Кърджали.

Проверката на болничните заведения започна още в началото на декември месец миналата година. Проверката бе обявена от три институции – МЗ, МВР и прокуратурата в лицето на главния прокурор. Поводът беше окаяното положение в което се намират няколко болници – Враца, Ловеч и др., но паралелно с това редица дейности се извършват от частни здравни заведения. Така проверката бе обявена срещу източването на Здравната каса от болниците.

/нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук