ПП остава конструктивна опозиция на ГЕРБ, няма да преговаря с тях

0
110

ПП ще бъде конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ, съобщи решението на ръководството на партията съпредседателят Асен Василев.

Няма да отидем на разговор с ГЕРБ, добави той.

Ако се стигне до мандат на ПП, ще се проведе заседание на Националния съвет на партията и ще бъде взето решение дали ще съставят правителство.

По думите му преди изборите ПП са обещали, че няма да влязат в коалиция на кражбата и сега правили това, което са обещали.

„Избирателите бяха изправени пред много ясен избор. От една страна управлението, което видяха последите 8 месеца, от друга връщане към управлението на ГЕРБ. Изборът беше направен оттук нататък мандатоносителят има възможността и правото да сформира кабинет, така както ние направихме една много трудна  и сложна коалиция, която беше на принципа, че трябва да има нов модел на управление“, коментира Василев.

Силно се надяваме, че ГЕРБ, който са доста опитни ще успеят да направят правителство. Най-важното нещо в момента е България да има стабилно управление, добави той.

Ние имаме редица политики, които искаме да подкрепим и се надяваме да бъдат предложени, посочи още Василев.

Отивайки до над 900 населени места разбрахме, че за хората най-важно е как ще мине тази зима и това са политиките, по които ще сме конструктивна опозиция, добави Кирил Петков.

Той изреди приоритетите на ПП: приемането на закон за антикорупционната комисия, въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор, увеличаване на минималната работна заплата на 860 лева от 1 януари, увеличаване на пенсиите с 20, за да могат те да продължат да изпреварват инфлацията, нова дефиниция за енергийна бедност и две тарифи на база на консумация за ток парно и газ, таван за цената на тока за бизнеса от 250 лева на мегаватас, таван за цената на газа от 300 лева на мегавачас, продължаване на програмата за следучилищни занятия ,продължаване на политиката заплатите на учителите  да са над средните, 1500 лева начална заплата за медицинска сестра и 2000 лева за млад лекар, запазване на данъчната политика, ограничаване на бюджетния дефицит до 3%, подкрепа на България за влизането в Еврозоната и Шенген.

Благодарим на над половин милион българи, които разбраха, че ПП е инструментът, с който да променим България и това е гарант, че пътят може да е дълъг, но ще променим България, коментира Петков.

Ние ясно осъзнаваме нашето второ място и не е редно да се заменя вотът на избирателите с политически конструкции, добави той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук