Правителството дава щедра сума за Световното по волейбол през 2018 година

0
833

Страната ни и Италия получиха домакинството в началото на декември

Министерският съвет одобри отпускането на 5 милиона долара за организирането и провеждането на световното първенство по волейбол за мъже в България през 2018 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

България и Италия получиха домакинството в началото на декември. През миналата година двете страни организираха съвместно европейското първенство.

България ще плати такса от 5 млн. евро за домакинството, заяви през декември спортният министър Красен Кралев. Срещу това страната получава телевизионни, маркетингови и медийни права с изключение на правата на FIVB върху международните излъчвания на заставки и реклами, на брандовете на международната федерация.

Ангажиментът от италианска страна е 10 милиона, тъй като там ще се проведе финалната четворка. Веднага след избора президентът на италианската волейболна федерация обяви, че очаква първенството да струва 20 милиона евро.

Спортният министър Красен Кралв каза, че ако има разходи извън отпуснатите от държавата средства, те трябва да бъдат поети от Българската федерация по волейбол./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук