Правителството се разграничи от нападките на Валери Симеонов срещу Ска Келер

0
6075
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес".

От пресслужбата на Министерския съвет беше разпространена официална позиция на правителство, в която се разграничиха от думите на НФСБ.

„Позицията на НФСБ относно евродепутата Ска Келер не е позиция на българското правителство. Правителството на Република България винаги е отворено към критики и зачита правото на свободно изразяване на лично мнение в рамките на закона“, пише в съобщението.

Съпредседателката на групата на „зелените“ в Европарламента Ска Келер си навлече гнева на управляващите заради критиките си за корупцията в България и участието си в екопротестите в защита на Пирин. Вицепремиерът Валери Симеонов разпрати вчера до български и чужди официални институции и медии протест от името на ръководството на партия „Национален фронт за спасение на България“ под заглавие „Да намажем ските на Ска Келер“.

В писмото, адресирано до българското външно министерство, Европарламента, германското правителство и до германската коалиция „Алианс 90/Зелената партия“, се използват множество обидни квалификации и се настоява за експулсиране на евродепутата с камионетка до Капъкуле.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук