Правят съдебно-психична експертиза на убиеца от Лесново

0
22394

За днес е назначена съдебно-психична експертиза спрямо 60-годишния мъж, който вчера уби свой съсед в село Лесново. Това заявиха служители на МВР на извънреден брифинг във връзка с тежкото криминално деяние.

Експертизата следва да установи дали мъжът е бил вменяем при извършването на убийството.

Припомняме, че негови съседи твърдят, че той имал психически проблеми. Полицаите обаче информират, че при ареста мъжът е бил в адекватно състояние.

По случая се разпитват свидетели. Извършени са претърсвания на жилището на задържания мъж, където той се барикадирал, след като застреля 24-годишния си съсед. Към момента е ясно само, че в дома му са открити гилзи.

Мъжът беше задържан след операция на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Антитерористите нахлули в дома му и наредили да се предаде, а той се подчинил на заповедите на спецполицаите. Оръжието на убийството е отнето от извършителя при задържането му.

По случая тече разследване.

Изясняват се мотивите за престъплението. Вероятно става въпрос за битов скандал – спор, породен заради велосипед, посочи зам.-директорът на Областната дирекция на софийската полиция Юрий Николов.

По думите двамата участници в свадата не са криминално проявени лица. Няма данни между тях да са възниквали други конфликти.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Предстои неговата мярка за неотклонение да бъде удължена.

Стрелецът е бил локализиран почти мигновено. Антитерористите щурмували къщата след известно време по преценка с презумпция за минималното намаляване на риска. Мъжът е задържан без физическа сила. Арестът станал около 6.20 – 6.30 часа.

Към момента на задържането властите евакуирали съседните къщи като превантивна мярка за безопасност.

Стрелецът няма законово разрешение за притежание на оръжие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук