Председателят на Мюсюлманския съвет с първи думи след среднощния кошмар край джамия, ето какво го чака Лондон

0
1477

Шофьорът, който гази с буса си пешеходци край джамия в Северен Лондон, е действал преднамерено и се е ръководил от ислямофобски настроения.

Това коментира председателят на Мюсюлманския съвет на Великобритания Харун Хан. По думите му, през последните седмици и месеци представителите на британската мюсюлманска общност са се сблъсквали с множество ислямофобски инциденти и днешното произшествие се явява едно от тях.

  „Очакваме властите да засилят мерките за сигурност около джамията”, подчерта Хан и добави, че мюсюлманската общност и преди е настоявала за това. Междувременно премиерът на Великобритания Тереза Мей коментира, че инцидентът край джамията може да се нарече потенциална терористична атака, съобщава The Guardian.

Тя добави, че свиква екстремно заседание във връзка с инцидента.  Както БЛИЦ съобщи, бял ван се вряза в пешеходци в Лондон. По данни на полицията, при инцидента е загинал един човек, други осем са ранени. Един е задържан. Това е шофьорът на буса.

Мъжът е на 48 години, психичното му състояние се проверява. По данни на очевидци, двама от тримата мъже, които са били в превозното средство, са успели да избягат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук