Предстоящи събития в страната за 6 февруари (Агенция „Дейли Прес“)

0
17630
epa05187276 Job seekers gather at the job fair for refugees in Berlin, Germany, 29 February 2016. Several thousand of refugees came to get information on job and training offers of about 200 companies and educational institutions. EPA/MICHAEL KAPPELER

***
София.
Премиерът Бойко Борисов ще проведе среща с Марк Рюте, министър-председател на Кралство Нидерландия, който ще бъде на работно посещение в София.

***
София.
От 9.00 часа в Националния дворец на културата ще се проведе Конференция по въпросите на здравословното хранене при децата. В рамките на събитието е предвидена пресконференция с начален час 10.00 ч. – зала 6, (етаж 1). В нея участие ще вземат заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева, заместник-министърът на земеделието, храните и горите Цветан Димитров и директорът на “Обществено здраве, странознание и управление на кризи“, Главна дирекция „Здравеопазване“ към Европейската комисия Джон Райън.

***
София.
От 9.00 часа в хотел „Маринела“ (бул. „Джеймс Баучер“ 100), зала „София 1“, ще се проведе 11-то заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020. Форума ще открият заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова и Борислава Уудфорд, представител на Генерална дирекция „Градско и регионално развитие“ на Европейската комисия.

***
София.
От 14.30 часа в бизнес център „Кепитъл форт“ Българската независима енергийна борса ще представи търговската платформа „В рамките на деня“. В събитието ще участват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, председателят на комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов и др.

***
София.
От 8.30 часа в зала „Сердика“ на Гранд Хотел София ще се проведе работна закуска, в рамките на която ще бъде представен проекта Young Energy Europe.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София .
В „София Тех Парк JSC“ – сградата на Форума по иновации „Джон Атанасов“, бул. „Цариградско шосе“ №111, ще се проведе втория ден от 21-вия Европейски форум по екоиновации за качество на въздуха.

***
София.
От 9.30 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Валентин К. и Красимир Й., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 3 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу Мирослав М., бивш началник от ДАНС, обвинен в изнасяне на информация (чл. 357-360 НК) – очакват се пледоарии.

***
София.
От 10.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Даниел Б., Христо П., Цветан К., Павел А., Кирил Д. и Божидар Л., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу
Гриша Г., Данаил Г., Емилия Ст., Ивайло Т., Камелия М., Милко К. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу
Мелиад Ф. и Хасан Х., обвинени в тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа в Детския научен център „Музейко“ ще бъде отбелязан Международният ден за безопасен интернет.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Централното управление на Сдружение “Самаряни”, в залата на II етаж, ще се проведе пресконференция и официално представяне на Проект “Къщата на семейството и общността”.

***
София.
От 11.00 часа в Централния военен клуб ще се състои церемонията „Пожарникар на годината“ – 2017.

***
София.
От 11.00 часа в Пресклуба на Българската телеграфна агенция ще се състои представянето на най-новото мобилно приложение, разработено от българска компания – Tesserum.

***
София.
От 11.00 часа в ИнфоЦентър София2018 (срещу Румънското посолство) София – Европейска столица на спорта и организаторите на Международния турнир по фигурно пързаляне „София Трофи“ ще проведат пресконференция, на която ще присъстват световно известният треньор проф. Алексай Мишин, най-добрата българска състезателка Александра Фейгин, Таня Йорданова – президент на БФ по кънки и др.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Националния статистически институт (НСИ) ще се проведе пресконференция за представяне на резултатите от изпълнението на проекта „Привеждане на информационните активи на НСИ в съответствие с изискванията на Евростат и миграция към ХЧО“.

***
София.
От 11.00 часа във фоайето на Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) по случай международния Ден за безопасен Интернет ще раздават информационни материали и ще канят минувачите да проверят нивото на кибер хигиената си с образователни игри.

***
София.
От 12.00 часа в Национален пресклуб БТА Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции и Българската аутсорсинг асоциация ще проведе пресконференция на тема: „Новото лице на аутсорсинг бизнеса в София и България“.

***
София.
От 13.00 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу
Нидал А., Алдин Н., Данаил А., Георги Ф. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу
Бехчет А., Емил Б., Събин З., Венцислава М. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в зала 34 в сградата на Софийски районен съд (СРС), бул. „Цар Борис III“, № 54, ще се проведе трето заседание по гражданско дело № 18039/17г. по описа на съда. Страни по делото са Елена Йончева срещу Бойко Борисов и Политическа партия ГЕРБ.

***
София.
От 13.30 часа 19 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу
Иван К., Светослав Д. и Нина К., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 2 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу Джон. М., Момчил М. и Иво Т. за побоя над Метин (чл. 115-118 НК ).

***
София.
От 14.00 часа 8 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу Десислава Д. (пране на пари).

***
София.
От 14.00 часа в Резиденция „Анастасия“ на ул. Славовица 51 Е ще се състои встъпителна пресконференция за представяне на целите, дейностите и очакваните резултати по Проект „Бъди Зелен=Бъди модерен=Бъди Европа”.

***
София.
От 14.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу
Венцислав С., Владимир Б., Антон Д. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София .
От 15.00 часа в централата на КТ „Подкрепа“ президентът на Конфедерацията Димитър Манолов ще открие кръгла маса на тема „Успехът и щастието на детето – резултат от ефективно партньорство“.

***
София.
От 15.00 часа в постоянната приемна на БСП – София на ул. „Леге“ №10, етаж 1, народният представител от „БСП за България“ проф. Румен Гечев и общинският съветник Иван Таков ще бъдат на разположение на софиянци.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия „Сердика“ ще бъде представена изложбата „Автограф“- абстрактна живопис на Станка Атанасова.

***
Благоевград.
От 9.30 часа в зала „22 септември“ Общински съвет – Благоевград ще проведе извънредна сесия.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия ще бъде представена изложба на художника Бисер Грънчаров.

***
Бургас.
От 11.00 часа на площад „Атанас Сиреков“ с тържествен военен ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Общината ще бъдат отбелязани 140 години от освобождението на Бургас. От 11.30 часа пред паметника на Руските освободители ще се състои полагане на венци и цветя в памет на загиналите за Освобождението. От 17.00 часа във Военния клуб в Бургас ще бъдат представени оръжия, участвали в Руско-турската Освободителна война през 1877-1878 г. и бойни знамена на Българската армия. От 18.00 часа в Дома на писателя ще се проведе поетично-музикалния спектакъл „140 години свещена свобода“.

***
Варна.
От 18.30 часа, в галерия „Арт Маркони” – Варна, ул. „Охрид” 22, ще се състои премиерата на „Между светлината и мрака”, Трета книга от поредицата „Заветът на Кана” с автор Христо Милков.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски” №1 общинският съветник Милена Димова ще проведе приемна за граждани.

***
Велико Търново. 
Oт 13.30 часа в директорския кабинет на МДТ „Константин Кисимов” ще се проведе пресконференция по повод новото премиерно заглавие „Духът на поета“ от Стефан Цанев.

***
Враца.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Кънчов ще бъде отбелязана годишнина от гибелта на Васил Кънчов.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДТК ще бъде представена постановката „Летене“ от Оля Мухина.

***
Казанлък.
От 17.30 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък ще бъде открита Фотографска изложба под надслов „Преди всичко България“.

***
Кюстендил/Дупница.
От 10.30 часа в офиса на обществения посредник ще се проведе пресконференция.

***
Перник.
От 10.00 часа в сградата на Община Перник ще се проведе регулярната среща на кмета на Перник Вяра Церовска с кметовете на населени места в общината.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА – Плевен Сдружение „Учебна работилница Европа“ – Плевен организира пресконференция по повод Международният ден за безопасен Интернет.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала № 10 на Окръжен съд – Пловдив продължава разглеждането на делото срещу бившия полицай Венцеслав Караджов, обвинен в убийството на своите родители.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Дом на културата „Борис Христов“ ще се състои пресконференция относно стартиране на проект „Подобряване на социалната инфраструктура в община Пловдив“ (зоната на булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Марица – Юг“).

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Заседателната зала на район Южен, кметът на района Борислав Инчев ще даде информация относно бюджета на кметството за текущата година и приоритетите и обектите, по които ще се работи.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия” в блок 91 общинският съветник от ГЕРБ в Общински съвет – Пловдив Иван Вичков ще приема граждани.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Социално предприятие „Шивашка работилница” ще се проведе среща-дискусия на тема: „Кой печели от съществуването на социалните предприятия?”

***
Пловдив/Раковски.
От 9.00 часа в сградата на Община Раковски ще се проведе Кръводарителска кампания.

***
Смолян. 
От 14.00 часа ще се проведе заседание на Общински съвет – Смолян.

***
Смолян.
От 14.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян ще се проведе заседание на Общински съвет – Смолян.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Оперен театър ще се проведе „До Ре Ми в пелени 3“ – опера за бебоци.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще бъде представена фотографска изложба „Аз съм българка“ – проект на младия габровски фотограф Радослав Първанов.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперен театър ще бъде представена „Сидхарта“ – Пътят към светлината и силата на човешкия дух с Мила Искренова и балет „Арабеск“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук