Президентството отваря врати за гражданите на празника на София

0
137

Президентството ще отвори врати за граждани на празника на София 17 септември. Инициативата е част от Европейските дни на наследство, която се провежда за четвърта поредна година у нас.

Президентът Румен Радев лично ще посрещне първата група посетители точно в десет часа на празника на София и ще ги разведе из залите. Инициативата „Европейски дни на наследството“ тръгва от Франция, но вече обхваща цяла Европа. Тази година у нас се включват рекорден брой градове – 35 и институции.

Над 36 музеи и държавни учреждения ще бъдат отворени тази събота и неделя, за да могат гражданите да разгледат експозициите им.

БНБ например ще представи колекцията си от монети. Столичната община организира две разходки – в събота, по стъпките на религиозната толерантност в София от 10 до 12 часа с екскурзовод, посещение на православния храм „Света Неделя“, Софийската синагога, джамията „Баня баши“ и католическата катедрала „Свети Йосиф“. И в неделя с ретро трамвай – от площад „Възраждане“ до площад „Журналист“ от 11 и от 12 часа.

/бнр

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук