Президентът Радев: С 325 лв. еднократна помощ домакинствата не могат да се възстановят

0
1330

 

Президентът Румен Радев започна изненадваща обиколка в наводнените села в бургаско. Той пристигна вчера без предупреждение и без визитата му да е предварително обявена. Държавният глава бе посрещнат на място от областния управител Вълчо Чолаков и от кметовете на Бургас Димитър Николов и на Камено Жельо Вардунски, които го придружиха по време на обиколката.

Румен Радев влезе в най-пострадалите къщи и разговаря на място с хората. Попита ги как се справят и от какво имат нужда. „Много вода дойде и много кал. Страшно беше, но ще се оправим. Сега най-важното е да се почистят каналите и коритата на реките, да се оправят мостовете, защото са много зле“, оплакаха се пред президента местните жители. А после побързаха и да се похвалят: „Няма страшно – щом сме живи и здрави, другото ще го оправим, ще се преборим. Най-важното е, че всички тук си помагаме“.
„Видях сериозна солидарност и чувство за взаимопомощ между всички хора. Това за мен е най-важното“, коментира президентът Радев, но допълни, че държавната финансова помощ за пострадалите е крайно недостатъчна.

„Наистина бедствието е сериозно, предстоят много действия за възстановяване. Сигурен съм, че общинската инфраструктура ще бъде възстановена, гаранция за това даде и правителството. С 325 еднократна помощ домакинствата не могат да се възстановят“, заяви президентът. Той допълни, че ще се търсят варианти, чрез които да се осигурят допълнителни пари за подпомагане на пострадалите семейства и за преодоляване на нанесените от наводнението щети.

Обиколката на държавния глава започна от село Равнец, където Румен Радев е служил като млад летец и продължи в съседните села Братово, Камено и Полски извор. Президентът не пропусна да похвали спасителните екипи за бързата им реакция и адекватните мерки по време на кризата и след това.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук