събота, май 18, 2024
Google search engine
дом Топ През Котленския проход временно не могат да минават коли над 10 тона

През Котленския проход временно не могат да минават коли над 10 тона

0
999

Въведено е ограничение за преминаване на автомобили над 10 тона през Котленския проход, заради продължаващия снеговалеж. Това съобщиха от Областно пътно управление Сливен. Пътят се почиства и опесъчава. Сняг вали навсякъде в планинската част в Сливенско.

Снежната покривка в планината достигна до 25-30 см. Въведено е ограничение за преминаване на автомобили над 10 тона по пътя Сливен – Стара река, Сливен – Ичера-Градец и проходите Твърдишки и Вратник.

Поради натрупания сняг, временно е възпрепятствана за движение отсечката Меча поляна – Българка. По пътя връх Българка към село Раково, през местността Даулите – до разклона за град Елена, вече е включена тежка техника. Пътят към село Раково е отворен.

В равнинната част на Сливенска област вали дъжд, на места мокър сняг, духа силен вятър, но пътищата и автомагистрала „Тракия“ са проходими.

Малко по-рано десетки автомобили закъсаха на Шипченския проход, който се превърна в ледена пързалка. Часове наред снегопочистващите машини не влизаха в прохода да почистват, съобщи Нова телевизия.

Близо до върха снежната покривка е около 10-12 см на пътното платно. Водачите негодуват, тъй като прогнозата за времето е ясна от дни, че предстоят обилни валежи./бнр

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук