Премиерът призова да се търси общоевропейско решение за мигрантската криза

0
1238

Мигрантската криза е проблем не само на Европейския съюз и затова няма универсално решение за него, беше изтъкнато на срещата на премиерите на България, Унгария и Сърбия в Бургас.

Брюксел обаче може да съдейства за сближаване на позициите и за единни усилия в намирането на изход. Това е заявил премиерът Бойко Борисов на тристранната среща.%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b0

Пред гостите си Борисов е подчертал и че България е готова да приеме подкрепа за опазване на границите си, но същевременно е посочил и приносът на Турция за ограничаване на мигрантския поток към Европа. Отбелязал е и доброто сътрудничество и съвместни действия с граничните власти в Сърбия, Гърция и Македония.

Борисов е заявил още, че Европа е изправена пред историческо предизвикателство за сигурността и че е нужна обща миграционна политика. Утре Виктор Орбан ще види на място как се охраняват сухопътната и морската ни граници.

Орбан и Вучич са на посещение в България за обмяна на мнения преди срещата на върха на ЕС в Братислава на 16 септември. На срещата основна тема е тази изход от мигрантската криза да е основна./бнт 12%d1%80%d1%8a%d0%ba%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b5

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук