Престъпление в „Мастър шеф“!

0
1395

Пенсионерите е крайно време да излезем на бунт и да поступаме поне готвачите, които изхвърлят годно за консумация ядене, докато сумати народ рови в кофите за боклук за коричката хляб.

Медиите вече писаха, че тонове храна отиват на боклука от шоуто на Би Ти Ви „Мастър шеф“. Престъпление е вместо продуктите да се събират и да се дават на хора, които имат нужда от тях, да се унищожават.

Не е ли цинизъм всички пред екраните да виждат как десетки пържени яйца се изхвърлят от шеф готвачите само защото според експертното им мнение не са „съвършени“?!

И то не са само пържените яйца, а наистина всичко, което се приготвя в шоуто. Месо, зеленчуци, риба, деликатеси – абсолютно всичко, до последната троха, се изхвърля, след като е вкусено от мастърите в кухнята. Дори и най-изкусно приготвените ястия най-често не се дояждат. От тях само се опитва, поставя им се оценка и след това отиват в кофата за боклук.

Срам! Тези готвачи не са ли чували за уважение към хляба? Толкова хора гладуват, а те хвърлят скъпата храна, вместо да я дадат на бедните.

Танчо МАДЖАРОВ, Варна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук