Провеждане на ПРОТЕСТ на 274 ВЕИ – „Искаме персонална отговорност от депутатите- лобисти, подвеждащи НС, предлагайки законови промени в разрез на закони и Конституцията.“

0
1383

Протестът ще бъде проведен на 16 юни от 10 часа на служебния вход на Народното събрание.

На 16 юни 2016 г. отново излизат на протест 274 малки семейни фирми и земеделски производители, изградили малки ВЕИ със собствени средства и подпомогнати от ПРСР (Проект за развитие на селските региони).

Протестът е насочен : „Да се потърси персонална отговорност от депутатите, които подвеждат Народното събрание, лобират и използват позициите си за уронване  авторитета на български фирми, предлагйки законови изменения, в нарушение на приети закони и в противоречие с Българската Конституция.“

Отговорно заявяваме, че част от депутатите, които приемат законите, на практика не ги спазват, не се придържат и към Конституцията на Република България. С тези си действия уронват престижа на Българския парламент и по незаконен начин отнемат нашите приходи.

Нямаме никакви политически подбуди, но нашият микробизнес в България е обречен целенасочено към фалит!

Народното събрание, след силен лобизъм на група депутати, прие ретроактивен и противоконституционен и текст с §18 на ЗЕ и така със закон обрича нашите 274 малки семейни фирми и семействата ни на фалит. Ние сме заложили имуществото си при изграждането на тези централи и освен загубата на бизнеса си губим и цялото си имущество, а 1800 работещи в нашите фирми и техните семейства, от малки населени места на България, остават без семеен доход.

Искаме оставките на:

Делян Добрев, като Председател на Комисията по енергетика в НС, основен вносител на противоконституционната поправка с §18 на ЗЕ, за въвеждане в заблуждение на депутатите на 43-то НС с неверни твърдения и с цел прокарване на лобистки текстове и противоконституционни поправки в ЗЕ.

Васил Грудев, като зам.министър на МЗХ за предоставяне на невярна информация, с цел въвеждане в заблуждение на депутатите от 43 НС, чрез цитиране на Европейската комисия – писмо  за глоба от ЕК към държавата в размер на 28 млн., където изрично е записано ,че санкцията „касае административни грешки на ПРСР и не касае санкции върху бенефициентите“ и изрично ЕК поставя условие да не бъде коригирана изкупната цена на бенефициентите, тъй като те не носят никаква отговорност за случилото се.

Генерална дирекция Земеделие на ЕК изказа своята загриженост за нас –  бенефициентите от промените с §18 на ЗЕ.

Съветва ни и настоява да търсим правата си в съда, заради въвеждане на същия, изменящ ЗВЕИ  и поради значителното въздействие на намаляването на цените на енергията върху нашия бизнес, както и фактът, че то представлява промяна, с обратна сила в икономическите условия. Към момента тече одит от страна на ЕК – Главна дирекция земеделие относно изпълнение на ПРСР и тази ретроактивна мярка към бенефициентите ще бъде взета под внимание.

Държавата ни носи отговорност пред ЕК  за устойчивостта на финансираните проекти  в продължение на 10 гдини и търпи санкции  за незпълнение на този  срок. Напомняме ,че санкциите за страната ще възлизат в размер на 100 милиона лева и ще последва закриване на ПРСР,която и към момента е единствената алтернатива за подпомагане на селските райони и общини!

Искаме да бъдат санкционирани всички фирми от ВЕИ – сектора, за които има доказателства за нарушения, но не и да се обвинява целият сектор и да се руши доброто име на предприемачите, които добросъвестно изпълняват всички изисквания на Европейското и Българското законодателството!

Животът и работата ни се превърнаха в постоянна мъка за оцеляване в този законов и икономически хаос, който създадоха малка група управници и депутати. Към момента разходите ни многократно надвишават приходите. Ние не можем да живеем нормално в собствената си родина!

Търсихме диалог с Делян Добрев в продължение на 11 месеца, но той не се отзова. Група лобисти продължиха с лъжите, изказванията по медиите, с цел заблуждаване на обществото. Обвиняваха ни незаслужено в злоупотреби, бяхме главни виновници и „жертвеното агне“ за повишаването на цената на тока, за да се прикрие истинската причина за проблемите в енергетиката. Според данни на КЕВР за 2015 г, ние сме 0.08% от общото електроенергийно производство и не влияем на цените за крайните потребители!

Какви виновници за цента ел.енергията сме ние?

 

Настояваме за промяна на икономическата ситуация,  вследствие на приетия противоконституционен §18 от ЗЕ

-пред депутатите от 43 НС,

-пред Министър Председателя и

-пред Президента.

Ще продължим да отстояваме правата си, защото само това ни остана в защита на семействата, домовете и децата ни!

На 16.06.2016 отново излизаме на протест от 10 ч. пред Парламента !

От Собствениците на 274 малки ВЕИ

ДЕКЛАРАЦИЯ

Ние , 274 малки семейни фирми и земеделски производители, изградили малки ВЕИ със собствени средства и подпомогнати от ПРСР,

ДЕКЛАРИРАМЕ  че:

Нашият микро – бизнес в България се обрича целенасочено на фалит ! Народното събрание след силен лобизъм на група депутати прие противоконституционен и ретроактивен текст  с §18 на ЗЕ и така със закон обрича нашите 274 малки семейни фирми и семействата ни на фалит. Ние сме заложили имуществото си при изграждането на тези централи и освен загубата на  бизнеса си  губим и цялото си имущество, а 1800 работещи в нашите фирми и техните семейства, от малки населени места на България, остават без семеен доход.

Отговорно заявяваме, че част от депутатите,  които  приемат законите, на практика не  ги спазват , не се придържат и към  Конституцията на  Република България. С тези си действия уронват не само престижа на Българския парламент, но и по незаконен начин  отнема нашите приходи.

НАСТОЯВАМЕ да се потърси персонална отговорност от депутатите , които подвеждат НС, лобират и използват медийното пространство за уронване  авторитета на български фирми,  предлагат законови изменения, в нарушение на приети закони, както и в противоречия  с Конституцията на Република България.

Искаме оставките на:

Делян Добрев като Председател на Комисията по енергетика в НС, основен вносител на противоконституционната поправка с §18 на ЗЕ, за въвеждане в заблуждение  депутатите  на 43-то  НС с неверни твърдения и с цел прокарване на лобистки текстове и противоконституционни поправки в ЗЕ.

Васил Грудев , като зам.министър на МЗХ за предоставяне на невярна информация, с цел въвеждане в заблуждение депутатите от 43 НС, чрез цитиране на Европейската комисия- писмо  за глоба от ЕК към държавата в размер на 28 милиона , където изрично е записано ,че санкцията касае административни грешки на ПРСР и не касае санкции върху бенефициентите и изрично ЕК поставя условие да не бъде коригирана изкупната цена на бенефициентите , тъй като те не носят никаква отговорност за случилото се.

Генерална дирекция Земеделие на ЕК изказа своята загриженост за нас –  бенефициентите от промените с §18 на ЗЕ . Съветва ни и настоява да търсим правата си в съда, заради въвеждане на същия, изменящ ЗВЕИ  и поради значителното въздействие на намаляването на цените на енергията върху нашия бизнес, както и фактът, че то представлява промяна, с обратна сила в икономическите условия.Към момента тече одит от страна на ЕК – Главна дирекция земеделие относно изпълнение на ПРСР и тази ретроактивна мярка към бенефициентите ще бъде взета под внимание.

Държавата ни носи отговорност пред ЕК  за устойчивостта на финансираните проекти  в продължение на 10 гдини и търпи санкции  за незпълнение на този  срок. Напомняме ,че санкциите за страната ще възлизат в размер на 100 милиона лева и ще последва закриване на ПРСР,която и към момента е единствената алтернатива за подпомагане на селските райони и общини!

Искаме да бъдат санкционирани всички фирми от ВЕИ – сектора, за които има доказателства за нарушения ,но не и да се обвинява целият сектор и да се руши доброто име на предприемачите, които добросъвестно изпълняват всички изисквания на Европейското и Българското законодателството!

Ние не можем да живеем нормално в собствената си родина! Животът и работата ни се превърнаха в постоянна мъка за оцеляване в този законов и икономически хаос,  който създадохте в родната ни България? Към момента разходите ни многократно надвишават приходите. Търсихме диалог с Делян Добрев в продължение на 11 месеца, но той не се отзова. Продължиха с лъжите, изказванията по медиите, с цел заблуждението на обществото.Обвиняваха ни незаслужено в злоупотреби, бяхме главни виновници и „жертвеното агне“ за повишаването на цената на тока, за да се прикрие истинската причина за проблемите в енергетиката. Според данни на КЕВР за 2015 г, ние сме 0.08% от общото електроенергийно производство и не влияем на цените за крайните потребители!

Какви виновници за цента ел.енергията сме ние?

ЗАЯВЯВАМЕ,че продължаваме да настояваме за промяна на икономическата ситуация,  вследствие на приетия противоконституционен §18 от ЗЕ пред депутатите от 43 НС, пред Министър Председателя и Президента . Ще продължим с отстояване на правата си, защото само това ни остана в защита на семействата ,домовете и децата ни!

На 16.06.2016 отново излизаме на протест!

От Собствениците на 274 малки..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук