Проверки в КАТ заради Катя Лерца

0
1027

Служители в КАТ Пловдив ще бъдат проверени как са си свършили работата по казуса с книжката на шофьорката Катя Лерца. На 13 май тя блъсна и уби на място пътния полицай Делян Палазов, а два дни по-късно с постановление на прокуратурата свидетелството й за управление е било отнето. Това постановление обаче така и не стигнало до Катя Лерца, която на 25 юни вечерта била спряна от катаджии при рутинна проверка да шофира след бетонния мост в кв. „Кючук Париж”. Пред полицаите Катя Лерца обяснила, че няма никаква информация книжката й да е била отнемана. Тя се оправдала, че не знае и всъщност оправданията й се оказали верни.

Вътрешната проверка в КАТ Пловдив е била назначена от новия директор на ОД на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков.

За шофирането без книжка Лерца има акт, като предстои да й бъде наложена глоба. Междувременно досъдебното производство срещу нея за причиняване на смърт по непредпазливост все още продължава. Мярката й за неотклонение „парична гаранция” от 6000 лева остава. За да бъде променена в по-тежка, Лерца трябва да наруши забраната на прокуратурата за напускане на страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук