ПРОЕКТЪТ НА КРИСТО ПРЕДИЗВИКА ИСТИНСКИ ФУРОР! Вижте колко души го посетиха само за 5 дни!

0
1427

Новият проект на един от най-прославените българи в целия свят Христо Явашев – Кристо  се превърна в най-чаканото лятно събитие за Италия тази година. За 5 дни от откриването си творбата на Кристо е посетена от над 350 000 души.

Kristo proektПоради огромният интерес властите в градчето Сулцано, откъдето тръгват „Кейовете“, са решили да ги затварят за посещение от 22:00 часа до 06:00 часа, вместо да бъдат отворено по 24 часа на денонощие, каквито бяха предварителните планове.

Те ще затварят в 22:00 часа, за да оставят време на всички посетители върху тях да си тръгнат до 00:00 часа, след което екипът на Явашев ще почисти и поправи настилката на плоскостите.

Причината е, че заради огромният наплив от хора, оранжевата материя, с която „Кейовете“ са покрити, е започнала да се изтърква и къса, а градчето преливало от боклуци.

„Онзи ден регистрирахме 97 000 души, повече от 2 пъти от предвиденото“, казва Валерио Валенти, префект на близкия областен град Бреша, който е начело на комитета, отговорен за сигурността и въпросите към творбата на изкуството.

Той добавя пред „Ню Йорк Таймс“, че количеството хора натоварва транспортната и инфраструктурна мрежа на региона неимоверно много, като самото Сулцано е с население от едва 2 хил. души.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук