Проектът „Подземен град” в Бургас ще бъде реализиран в следващите години

0
459

Проектът „Подземен град” е включен в инвестиционната програма на Община Бургас за периода 2014-2020 година. Това каза заместник-кметът по култура, образование и туризъм Йорданка Ананиева, цитирана от „Фокус“.

Проектът е включен в програмата на общината по новата ОП „Подобряване на културната инфраструктура”. Тя все още няма параметри, по които да си направим проектите и да започне реално да възлагане на обществени поръчки.

„Ние сме приоритизирали условно обектите от културната инфраструктура и ще започнем със сградата на библиотеката и музея на съвременното изкуство, бившето Немско училище. Ако всичко е наред с условията, по която се реализира програмата, ще започнем с тази сграда”, уточни Ананиева.

Тя посочи, че мащабният проект за Подземния град ще бъде реализиран в някоя от следващите години. „Просто няма да е първият проект от културна инфраструктура, който ще стартираме, но той е в нашата инвестиционна програма за следващия програмен период 2014-2020 година и ще бъде реализиран в рамките на този срок”, каза още заместник-кметът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук