Прокурорите не харесаха отговора на МО по делото срещу Ненчев

0
4056

С изслушване на вещи лица продължава дело срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев. Той е обвиняем за неизпълнение на служебните си задължения – не е осигурил авиационната безопасност и летателната годност на самолети от изтребителната авиация на ВВС.

В началото на днешното съдебно заседание бяха представени две икономически и една техническа експертиза, като последната е строго секретна.

По време на съдебното заседание обвинението поиска изслушването на всички вещи лица да се отложи за следващо съдебно заседание, поради допуснати съществени нарушения по съдебно-икономическата експертиза. Според прокуратурата нарушенията биха довели до не разкриване на обективната, точна и цялостна истина по делото.

Прокурорите не бяха доволни и от получените отговори от страна на Министерство на отбраната, които били неточни, неясни и непълни, на което се противопостави категорично защитата на Ненчев, в лицето на адвокат Менко Менков. Според защитата няма допуснати съществени нарушения в съдебно-икономическата експертиза. Отговорено е конкретно, точно и ясно на всички въпроси на Министерство на отбраната, а отлагането на делото, каквото поискаха прокурорите, би довело до затруднение съдебното следствие.

Припомняме, процесът срещу Николай Ненчев тръгна в края на месец февруари 2017 г.

Според обвинението в нарушение Николай Ненчев не е утвърдил проект за инвестиционен разход за ремонта на изтребителите и доставката на резервни части, като по този начин не е осигурил авиационната безопасност и летателната годност на самолетите за изтребителната авиация на ВВС. По делото срещу Николай Ненчев вече бяха разпитани настоящият държавен глава Румен Радев. Като свидетел се яви и президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев.

В крайна сметка съдът прие само първата съдебно-икономическа експертиза.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук