Протестиращите таксиджии: Събрахме се спонтанно, защото се опитват да ни правят на маймуни

0
770

„Събрахме се спонтанно тук, защото се опитват да ни правят на маймуни“, обясни един от участниците в снощния протест на таксиджиите на „Орлов мост“. Шофьорите протестират, защото са притеснени за хляба си, обясни той пред Нова тв.

Причината повече от 200 таксиметрови коли да блокират ключовото кръстовище в столицата в четвъртък вечер бе изтеглен закон за таксиметровия превоз. Шофьорите протестираха срещу законови промени, според които от 1 април всеки водач трябва да притежава лиценз за превозвач или да работи на трудов договор към голяма компания. Когато гласуваха предложението, депутатите обясниха, че така ще пратят в историята т. нар. „копърки“, които „жилят“ клиенти със завишени тарифи.

„Законопроектът беше внесен и оттеглен вчера. Поемаме ангажимент да се разгледа, причината да бъде оттеглен вчера е, че едната от партиите, които подкрепят правителството не са се съгласили да го подкрепят, утре ще проведем преговори да го подкрепят”, заяви транспортният министър Ивайло Московски пред протестиращите. Той успокои шофьорите с обещанието, че петък управляващото мнозинство ще разгледа исканията им и текствете в закона, които предизвикаха демонстрацията, ще бъдат оттеглени.

След като такситата блокираха движението на „Орлов мост“ в продължение на час, пропускайки само линейки и коли от градския транспорт, в 20:00 пристигна транспортният министър Ивайло Московски. След думите, които той изрече пристигайки на протеста снощи в 20:00 ч., блокадата беше вдигната.

От Столичната община съобщиха, че шофьорите не са имали разрешение за провеждане на протест, предаде Нова телевизия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук