Проф. Близнашки разби Кирил Петков и Радев за атаката срещу Гешев

0
328

Държавният глава си позволи да се намеси в политическия живот и сега имаме негово правителство, коментира бившият служебен премиер

Историята са кюлчетата и чекмеджетата беше специално изфабрикувана. „Барселонагейт е дъвка, от която нищо не излиза, но е удобна. Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки. 

„Докато се борим с корупцията, ние се приплъзнахме от парламентарна република към личен режим.

Държавният глава си позволи да се намеси в политическия живот. И сега имаме негово правителство. Радев се опитва да се дистанцира, защото нещата отиват към катастрофални последици. Настъпва паника.

Той до такава степен е ангажиран с тези хора, че един ден като излязат на улицата, хората ще искат и неговата оставка. Резултати няма да има. Не е нужно да си Баба Ванга, за да предречеш какво ще стане. Подобни правителства са обречени на неуспех“, посочи той.

„Като се размъти водата, отгоре излиза боклукът. Истината е, че едно чуждо посолство иска да влияе върху съдебната власт. Води се безумен дебат за външната ни политика. Искат от нас да сме верни и предани към новия Съветски съюз. Искат да са ново начало, но не им се получава. Политиката е огромно изкушение. Всички искат да се занимават с нея.

Професор Близнашки коментира и идеята на Кирил Петков да си внесем главен прокурор от чужбина. „Няма как да стане. Истината е друга – чужди сили искат да се намесят в нашата съдебна система. Дошло ми е до гуша руски възпитаници да стават хиперактивни привърженици на САЩ. Искат да са носители на промяната, но не им се получава. България ще плати висока цена“, каза проф. Георги Близнашки.

Прокуратурата под ръководството на Гешев бръкнала в стари рани и затова била офанзивата срещу него. „В момента, в който тя запретна ръкави, настъпи голямата паника. И Гешев се превърна в някакво страшилище. Те създават истерия, но не могат да намерят формалния повод. Гешев е много по-добър юрист от тези, които в разните комисии са се събрали да го изслушват. Искат да овладеят съдебната власт“, уточни професорът.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук