Проф. Вучков разби всички: Забравете за полезно правителство с патриотите! Цветанов е безсрамен, Доган е хрантутник, а Марешки и Корнелия…

0
1349

Безмилостна дисекция на политическата картина в парламента и изобщо в страната направи проф. Юлиян Вучков.

Според него българският народ няма никакво основание да се надява за полезна коалиция и полезно правителство. „Кабинетът уж ще се реди от ГЕРБ, но също и от Волен Сидеров, и от Валери Симеонов. Спомнете си Сидеров – в началото величаеше Бойко, после тичаше като обезумял да го хули с най-тежки обвинения… Крепеше бездарния кабинет на Орешарски, викаше „Ура“ за Русия и Путин, сега ще е стожер на ЕС и НАТО.

Спомнете си как Валери Симеонов и неговата телевизия СКАГ безсрамно ругаеха Борисов едно време, пък после подкрепи най-големите безобразия Бойкови, като заема от 16 милиарда… Спомнете си как Симеонов и Сидеров си развалиха приятелството с най-грозни клетви, пък сега се кълнат патриотично в знамето на новата им дружба. Хора с ветропоказателска природа, нагласа като тази на Сидеров и на Симеонов, подбиват жизнено необходимата устойчивост на държавата, защото я дърпат в противоположни, несъвместими посоки и раждат безредието, хаоса в нея“, категоричен е Вучков.

Професорът направи обзор и на останалите парламентарни групи: „Цветан Цветанов пак безсрамно представи живота на България под знамето на неговата партия ГЕРБ като нарастващо прекрасен. Ама така ли е? Корнелия Нинова ще атакува всички действия на Борисов, особено във вътрешен план. Тя не е по-малко амбициозна и по-малко властолюбива от Борисов и ще се води от единствената си цел да предизвика предсрочни парламентарни избори и БСП да стане първа политическа сила в парламента. Депесарската банда явно няма да е сърдита в опозиция на партия ГЕРБ. И защо да е, след като българите пак ще дават парите си, за да хрантутят Ахмед Доган. Няма никакви основания да му се плаща за охрана. Подобна държавна защита трябва да се осигурява само за президента, за парламентарния шеф, за премиера, а не за разглезени и самозабравили се бивши полицаи без решаващо съдбовно участие в народния живот. Но най-много съм смаян от претенциите на Марешки. Той е много ограничен човек.

Може да разбира от лекарства и гориво, но няма никакъв опит в управлението на държавата. Готов да се съюзи с всички несъвместими политически сили, само и само да е на върха.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук