Проф. Димитър Иванов посочи кое може да отреже главите и краката на Нинова и Борисов

0
1295
На въпрос в сутрешния блок по bTV дали е възможна коалиция между ГЕРБ и БСП, професор Димитър Иванов отговори: „Те са противници и тяхното противоборство предизвика тези избори. Елитите са несъвместими, между Корнелия и Бойко не би могло да има съгласие, това ще им отреже краката и главите. Който отиде на коалиция с врага, ще бъде отхвърлен от своите”, коментира той.

Според него изборът на ген. Румен Радев за държавен глава е голяма крачка в посока на връщане на БСП като първостепенен фактор в политическия живот, но само тя не е достатъчна. Иванов прогнозира, че лидера на БСП Корнелия Нинова я очаква доста тежка работа.

„Тя е по-пригодна за държавна, отколкото за партийна работа, но въведе в ръководството на БСП някои методи от административната дейност. Оказа се сполучлив ход. Партията има нужда от силно администриране, да бъде стегната и прочистена”, поясни гостът в разговора с Антон Хекимян.

Според Иванов повторение на механични коалиции като тройната и тази зад правителството на Пламен Орешарски не биха могли да се получат сега.

Борисов не е добър прогностик. Неговите изказвания обслужват само конюнктурните му интереси в момента, говори това, което му е изгодно, изтъкна Димитър Иванов./Блиц

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук