Проф. Михаил Константинов: Народното опълчение трябва да се легализира

0
1278

Да се легализира дейността на гражданските патрули по границата. За това призова в ефира на сутрешния блок математикът и политически анализатор проф. Михаил Константинов пред радио „Фокус”.По думите му, у нас трябва да бъде законно създадено народно опълчение, каквото има в редица страни. „Народните действия трябва да бъдат канализирани законово. Не искам да ви прозвучи конщунствено, но общо взето „лудите глави“ са правели революциите в българската история. Така че един човек с бели якички и бели ръкавици от офиса няма да отиде да защитава границата, а ще го направят ей такива хора, които имат включително и криминално минало. Ние не поощряваме това нещо, в никакъв случай, но трябва да разберем кои са сигурните хора и на тези хора да им бъде дадена възможност да действат в рамките на закона“, коментира още проф. Константинов.

Според него, държавата трябва час по-скоро да разшири законодателството си със създаването на народно опълчение, защото така или иначе хората вече се организират сами. „Тези акции на хората трябва да бъдат легализирани, да има законово създаване на народно опълчение“, каза още проф. Константинов.

Според него, не е правилно да се оставят хората самоинициативно да действат на ръба на закона по границата. „Държавата трябва да организира хората и те да могат съвсем законно да се самозащитават”, допълни проф. Константинов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук