Проф. Шаренкова: БСП е ярка опозиция от 4 години, докато други протестъри от т. нар. градска опозиция бяха министри на Борисов и негови клакьори

0
137

Така нар. Отровно трио, което се самоназначи да води гражданския протест срещу управлението на Бойко Борисов, преди ден роди абсурдния политически нонсенс: „Всички срещу ГЕРБ, но без БСП и ДПС”, защото те били… съучастници на властта!?

Протестът в началото обедини енергията на хора от различни социални групи, като водещи бяха младите и образовани българи, които ярко изразяваха желанието да си върнат превзетата от мафията и мутрите държава. Те искаха едно – нормалност – да работят и да отглеждат децата си в Родината! От самото начало към протеста се включи Корнелия Нинова и хиляди социалисти, които не пожелаха да го партизират – за да остане той граждански и всенароден.

Та този справедлив протест, който повече от три месеца изпълваше площадите на България и големите европейските градове, в последно време започна леко да заглъхва.

Ето защо „опорната точка” на Триото (без БСП и ДПС) не само че допълнително го обезсилва, но тя е против елементарната политическа логика и процеси. Защото БСП и ДПС са втората и трета политическа сила както в настоящия парламент, така в социологическите прогнози, дори и на проправителствените агенции. Левицата от месеци е почти изравнена с ГЕРБ, а ДПС въпреки сатанизирането на почетния председател д-р Ахмед Доган запазва традиционното си влияние. И в този момент, когато властта е морално и политически делегитимирана, изключването на тези системни и с европейско присъствие партии, е нелогично и фактически обслужва ГЕРБ и порочния модел на управление! Триото се „ослушва” по отношение на истината! А тя е една – БСП беше първата партия, която обяви битка със Задкулисието и систематично формулираше алтернативи на управлението на Борисов.

Изработи „Визия за България”, която обедини леви идеи с тези на центристки, патриотични и екологични партии и организации. Отказа коалиция и постове, водеше последователна опозиционна политика, разкри огромни корупционни скандали, беше парламентарен защитник на майките и хората с увреждания, на пенсионерите, на дребните производители и фермери, защити националните традиции и първа се обяви срещу антиконституционната джендърска Истанбулска конвенция и Пакта за миграция.

Неслучайно редица социални политики на БСП бяха заимствани от управляващите по време на COVID кризата, за да се преодолеят огромните социални и регионални неравенства! А днес дори директорът на МВФ Кристалина Георгиева призна, че плоският данък е вреден за България и икономиката ни. Това е звучен шамар за Сергей Станишев и политиката на ПЕС, които въведоха плоския данък през 2008 г., но и за Борисов и неговите министри, които пазят плоския данък като свещена крава!
БСП е единствената политическа партия в България, която се стреми да изпълнява волята на своите избиратели и да изпълни със съдържание идеята за представителна демокрация. Това се случи с прекия лидерски избор, който е новаторски за България и модерна европейска практика. На конгреса си социалистите показаха, че са единни зад водената от Корнелия Нинова линия – социалистическа, патриотична и утвърждаваща националните интереси в многополюсния свят.
БСП е ярка опозиция от 4 години, докато други протестъри от т. нар. градска опозиция бяха министри на Борисов и негови клакьори. Отровното трио не може да изключи БСП от процеса на промяната, колкото и това да се иска на някои по-стари или нови политически играчи. Никой няма монопол над протеста, над желанието за промяна, над битката за свобода на словото, за върховенство на закона и справедливост.
Алтернатива има, но тя не може да е само на думи, чрез лозунги и пърформанси. Трябват политическо лидерство и позиции, действия и програма (каквато днес има само БСП). А на изборите българският народ ще реши кому да повери управлението на държавата. Затова, ако искаме да отстраним корумпираната мафиотско-мутренска власт, трябва всички да се обединим срещу ГЕРБ, ама наистина всички! Иначе Борисов ще ни управлява безкрай…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук