Путин за турският посланик: Предайте на вашия президент, че аз ще организирам за него и неговите терористи в Сирия голям Сталинград!

0
22870

В разговор при закрити врати руският президент нарече Ердоган диктатор и заплаши, че ще го изпрати в ада заедно с терористите от ИД – Написа awdnews.com

Владимир Путин наруши приетият дипломатически протокол и лично призова турския посланик в Москва г-н Юмит Ярдум и го предупреди, че Руската Федерация може да скъса дипломатическите си отношения със страната му, ако президентът Реджеп Тайип Ердоган не спре да подкрепя бунтовници ISIS в Сирия. Където е разположена единствената руска военноморска база в Средиземно море.

Руският президент направи дълга обвинителна реч критикувайки турската външна политика и недоброжелателната роля на Турция в подкрепа на терористите от Ал Каида в Сирия, Ирак и Йемен – Според The Moscow Times. Обострения разговор с посланика на Турция преминал в ожесточена полемика. – Посочва изданието.

Според изтеклата информация получена от The Moscow Times срещата между Владимир Путин и турския посланик била пропита със силни взаимни обиди. Г-н Юмит Ярдум отхвърли всички обвинения и прехвърлил вината на Русия за жестоката и усложняваща се гражданска война в Сирия. „Тогава предайте на Вашия диктатор президент, че той може да окаже в ада с неговите терористи от ИГИЛ. И на мен нищо друго не ми остава освен да направя в Сирия един „голям Сталинград “ за Ердоган и неговите саудитски съюзници. Дори по-злокобен от колкото бе за Адолф Хитлер „- каза Владимир Путин по време на 2-часова среща с турския емисар при закрити врати.

Невероятно лицемерен е вашият президент! От една страна той изисква демокрация и остро разкритикува военния преврат в Египет.- Добави г-н Путин – От друга страна отказва отговорността на бандитите виновни за всички терористични актове насочени към свалянето сирийския президент! Руският президент заяви, че страната му няма да се откаже подкрепа на легитимните сирийските власти и ще си сътрудничи със съюзниците си, а именно Иран и Китай за да се намери политическо решение на безкрайна гражданска война в Сирия. Която се превърна от 23 млн. арабска нация в пълна етническа и религиозна анархия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук