Първо в ДЕЙЛИ ПРЕС! Започна 3-ти конгрес на ПП АБВ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Проданов допълни, че и борбата с корупцията е сведена до сочене с пръсти и взаимни обвинения кой е по-корумпиран, а новият антикорупционен закон...

0
95240
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – ПП АБВ

Фоторепортер и оператор: П. ПЕТКОВ  ГЮДЮЛЕВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – ПП АБВ 

Битката за възстановяване на държавността, трябва да бъде свързана с издигане на прогресивните принципи на солидарността, социалната справедливост и родолюбието като най-висши ценности.

Това заяви председателят на Политическа партия АБВ Константин Проданов по време на Третия конгрес на партията, предаде репортер на Информационна „Дейли Прес“.

В обръщението си към делегатите председателят на ПП АБВ коментира, че живеем в едни съдбоносни правила. „Съветът се намира в процес на радикална трансформация, а многобройните кризисни процеси и във вътрешен, и в международен план поставят остро въпроса за съдбините на страната ни“, каза Проданов.

По думите му правителството на ГЕРБ продължава със запазената си мярка – имитация на реформи, отстъпление под уличен натиск, хаотично поведение, прехвърляне на отговорност и посредственост в управлението на и законотворчеството.

„Фалитите на държавните и общински болници са се превърнали в ежедневие, а сривът в образователната система създава загубени поколения, които няма да бъдат готови за предизвикателствата на утрешния ден“, отбеляза той.

Проданов допълни, че и борбата с корупцията е сведена до сочене с пръсти и взаимни обвинения кой е по-корумпиран, а новият антикорупционен закон по думите му, е замислен и създаден като камшик за вкарване в правия път на инакомислещите.

Според него разговорът трябва да бъде насочен към бъдещето, а не към миналото. „Това може да бъде постигнато само с общите усилия на всички прогресивни и родолюбиви сили. В този смисъл следващите мести избори ще са съдбоносни за левицата в България и ще определят дали тя оцелее или ще сподели съдбата на други европейски държави като Полша, Унгария, Чехия, Франция и др.“, подчерта Проданов.

Той призова българското общество за единодействие на идейна и равноправна основа, единение, което трябва да преодолее соченето с пръсти и единение около автентични леви, градивни и родолюбиви каузи.

„Трябва да се стремим към един прогресивен фронт, който залага на последователното поведение, а не на поддаването на изкушенията да се трупат краткосрочни дивиденти с разделяне на обществото. Това е пътят към възраждането на държавността и спасяването на българската нация“, подчерта шефът на АБВ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук